Studieförbunden prisas för sin musikverksamhet

Musikmagasinet GAFFA uppmärksammar Studieförbundens omfattande musikarbete genom utmärkelsen Redaktionens specialpris. Omnämnandet görs i samband med Läsarnas musikpris.

Senast uppdaterad:

– Vi är väldigt tacksamma och inte så lite stolta över detta pris och vill passa på att lyfta de närmare 100 000 musikutövare som varje år spelar med studieförbunden. De samlas i 4 000 replokaler året om och med stöd av 10 000 ideella eldsjälar formar de basen i svenskt musikliv. Bättre upp: de är en landsomfattande folkrörelse för musikskapande, säger Studieförbundens generalsekreterare David Samuelsson i ett pressmeddelande.

I motiveringen lyfter GAFFA vikten av hållbara och långsiktiga kultursatsningar och att Sveriges studieförbund är en viktig arena för att fånga upp unga kulturskapare.

”Alla studieförbund som pumpar nytt blod i Sveriges musikliv förtjänar att synas mer än vad de faktiskt gör. Och med Redaktionens Specialpris vill vi 2019 placera ljuset på alla de som verkar i det dolda för att pusha fram scenens framtid.”

Studieförbundens musikverksamheter sträcker sig över hela landet. 14 000 band får möjlighet att med stöd av folkbildningen genomföra 124 000 spelningar varje år.

GAFFA är Sveriges största och ledande musikmagasin med en upplaga på 25.000 magasin över hela landet.

Musikmagasinet GAFFA