Folkbildningsforum om pandemi och tillit

Pressbild Anna Ekström. Anna står till höger i bild framför en grå bakgrund. Hon har turkos blus och en mönstrad matchande knuten sjal runt halsen.

Idag träffade utbildningsminister Anna Ekström företrädare för folkbildningen i ett digitalt Folkbildningsforum. Årets teman var coronapandemin och lågkonjunkturens konsekvenser för verksamheten samt tilliten för folkbildningen.

Senast uppdaterad:

– Folkbildningen är viktigare än någonsin. Under pågående pandemi har folkbildningen ställt om sin verksamhet och tagit på sig nya uppgifter för att kunna fullfölja sitt uppdrag. Samtidigt har det upptäckts fusk och felaktigheter i folkbildningens verksamheter, vilket gör att tilliten till folkbildningen och dess organisationer prövas, säger utbildningsminister Anna Ekström i ett pressmeddelande.

Det är femte gången som regeringen bjuder in representanter för folkhögskolor och studieförbund till en dialog om folkbildningens roll i samhälle.

Ett 20-tal företrädare för folkbildningen och Folkbildningsrådet deltog i samtalet med utbildningsministern, statssekreteraren och kulturutskottets ordförande Christer Nylander (L).

Diskussionen på Folkbildningsforum handlade om folkbildningens förutsättningar, den politiska debatten och en tillitsbaserade styrningen.

I anslutning till Folkbildningsforum skickade Anna Ekström ut en inspelad hälsning till folkbildningen där hon tackade folkbildningen för de stora insatser man gjort under det tuffa år som gått. Filmen med hälsningen går att se nedan.

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet