Anna-Karin Lindblom blir ny generalsekreterare för Folkbildningsrådet

Folkbildningsrådets styrelse har utsett Anna-Karin Lindblom till generalsekreterare för Folkbildningsrådet. Anna-Karin Lindblom kommer närmast från Regeringskansliet och tillträder som ny generalsekreterare för Folkbildningsrådet i juni.

Folkbildningsrådet
Senast uppdaterad:

– Vi är väldigt glada över att kunna rekrytera Anna-Karin Lindblom till rollen som ny generalsekreterare. Hon har en gedigen erfarenhet från statsförvaltningen, en stor kunskap om folkbildningen och hon är en uppskattad ledare, säger Folkbildningsrådets ordförande Inger Ashing.

Anna-Karin Lindblom är disputerad folkrättsjurist med inriktning på mänskliga rättigheter och civilsamhället. Hon var regeringens särskilda utredare för inrättandet av Institutet för mänskliga rättigheter och har arbetat som departementsråd inom Regeringskansliet.

Hon har bland annat varit enhetschef för Enheten för ungdomspolitik och folkbildning på Utbildningsdepartementet med ansvar för folkbildningspolitiken.

– Folkbildningen är ett blodomlopp för demokrati, bildning och kultur i samhället och hundratusentals människor deltar varje år i studieförbundens och folkhögskolornas verksamhet. Åren inom folkbildningspolitiken gav mig en respekt och tilltro till folkbildningens särart och möjligheter, och samtidigt en förståelse för vikten av att statsbidraget hanteras korrekt, säger Anna-Karin Lindblom.

Anna-Karin Lindblom kommer närmast från Regeringskansliet, och var fram till och med december 2023 direktör för Statens medieråd, en expertmyndighet som blivit en del av den nya Mediemyndigheten.

Foto: Kerstin Westeson

Relaterad information

Pressmeddelanden och pressbilder