Föreläsning 13 maj: Demokratiutmaningar i en oredigerad värld

Hur kan studieförbunden stötta sina cirkelledare att hantera situationer där demokratin utmanas? Välkommen till en webbsänd föreläsning om demokratiutmaningar i en oredigerad värld.

Studieförbund
Senast uppdaterad:

Studieförbunden har alltid varit en öppen arena för fri åsiktsbildning. I en alltmer globaliserad värld, där konspirationsteorier, antisemitism och demokratihot ökar, förväntas vi nu ha mer koll på vad som sker inom ramen för vår verksamhet. Vad kan studieförbunden göra för att stötta sina cirkelledare i situationer där demokratin utmanas?

Christer Mattsson forskar om radikaliseringsprocesser hos individer och grupper i högerextrema och nationalsocialistiska miljöer. I sin roll som fritidsledare och lärare har Christer samlat på sig en hel del erfarenhet av att hantera utmanande situationer i undervisningssammanhang. I föreläsningen varvar han handfasta tips på hur man till exempel kan bemöta antidemokratiska värderingar utan att tappa respekten för varandra, med akademiska resonemang om hur vi kan förstå vår samtid.

Medverkande

Christer Mattsson, docent i pedagogik och föreståndare för Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet.

Praktisk information

När? Måndagen den 13 maj 10.00–12.00
Var? Digitalt, länk skickas ut efter anmälan.
För vem? Verksamma på alla nivåer inom studieförbunden.
Frågor? lina.brustad@folkbildningsradet.se

Klicka här för att anmäla dig till föreläsningen.